image link

YES, vanaf nu ook gratis retour for JU!

5 x inspirerende Podcasts

Op de trein, op de crosstrainer of gewoon thuis op de sofa. Steeds vaker ruilen we muziek en televisie in voor podcasts. Podcasts schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond en coveren zowat elk terrein en elk onderwerp: van complottheorieën over aliens tot verhalen die werkelijk nergens over gaan en enkel bedoeld zijn om jou in slaap te laten vallen (jahà bestaat echt: check ‘Sleep With Me’). Opdat jij straks het kaf van het koren kan scheiden maakten wij een lijstje met onze meest inspirerende podcasts. Listen. Learn. Repeat.  

RELATIE

#1. Where Should We Begin?

Waarover gaat het:

De Vlaams-Amerikaanse relatietherapeute Esther Perel laat je meeluisteren tijdens haar therapiesessies met koppels.

 

Waarom moet je luisteren:

Oké, waar moeten we beginnen in onze overtuigingsrede om nu meteen deze podcast te beluisteren?

1. De sessies zijn onversneden écht (enkel de namen werden weggelaten) en het voelt alsof je mee op de shrink ’s couch zit.

2. Er komen diverse problemen aan bod. Zo hoor je het verhaal van iemand die het moeilijk heeft na ontrouw en het verhaal van een koppel dat in de slop zit sinds de komst van kinderen.

3. Esther Perel won aan populariteit door haar inspirerende en empathische TED-talks. In deze podcasts gaat ze - met aangename stem - op hetzelfde elan verder

4. In elke aflevering krijg je nuttige tips en eyeopeners mee zoals “tijd geneest de relatie niet, het gaat om wat je binnen die tijd aan de ziekte doet.”

 

Beluister ‘Where Should We Begin’ o.a via iTunes, via apps zoals Pocket Casts en Podcast Addict, Spotify of via www.estherperel.com

SPIRITUALITEIT

#2. SuperSoul Conversations

Waarover gaat het:

De podcast SuperSoul Conversations is een afgeleide van de emmy-winnende en gelijknamige serie van Oprah Winfrey. Ook in deze audioreeks geven miss O. en haar gasten jou wijze levenslessen. 

 

Waarom moet je luisteren:

De gasten van Oprah zijn niet de eerste de beste. Michelle Obama, Deepak Chopra, Amy Schumer, Bradley Cooper en Melina Gates kwamen reeds op bezoek om hun levenswijsheid te delen. Het zijn stuk voor stuk inspirerende interviews met een hoog feelgood gehalte en een focus op spiritualiteit. Spirituele guru Eckhart Tolle van ‘De Kracht van het Nu’, één van de persoonlijke idolen van Oprah, kreeg een volledige reeks afleveringen waarin hij tips geeft voor een stressvrij en betekenisvol leven.

 

Beluister ‘SuperSoul Conversations’o.a via iTunes, Oprah Podcast, Google Podcasts of Spotify.

BUSINESS

#3 Career Girls

Waarover gaat het:

Het Nederlandse eyewear brand Ace & Tate lanceerde met Career Girls een podcast waarin succesvolle en invloedrijke vrouwen een forum krijgen

 

Waarom moet je luisteren:

De host, journaliste en auteur Zing Tsjeng, graaft erg diep met haar vragen en dat levert straffe gesprekken op. Zo is er het verhaal van Michaele Prince die als kind in een weeshuis in Sierra Leone woonde en opklom tot topballerina en te zien is in een clip van Beyonce. Of Asma Khan die een doctoraat combineerde met het moederschap, om dan als veertiger een restaurant te openen en nu tot de culinaire top behoort. Empowering!

 

Beluister ‘Career Girls ’o.a via iTunes, Soundcloud, spotify en https://soundcloud.com/aceandtatepodcasts

FACTS & DEBAT

#4. De Universiteit van Vlaanderen

Waarover gaat het:

Over alles wat je ooit wou weten en over alles waarvan je nog niet wist dat je het wou weten. Via deze Podcast krijg je gratis colleges van allerhande topprofessoren uit Vlaamse universiteiten

 

Waarom moet je luisteren:

Omdat je razend nieuwsgierig bent naar de volgende vragen en onderwerpen: waarom is roken zo verslavend? Hoeveel stress kan een mens aan? Is de Bijbel vrouwonvriendelijk? Kan je veilig bruinen? Waarom geeft je kat je kopjes? Moeten trio’s kunnen trouwen? En kunnen ze het internet nog sneller maken? Dat en meer in twee seizoenen van De Universiteit van Vlaanderen.  

 

Beluister ‘De Universiteit van Vlaanderen’ o.a via iTunes, RSS of https://radio1.be

LIFE COACHING

#5. The Life Coach School

Waarover gaat het:

Britse life coach master en bestsellerauteur Brooke Castillo - very big in the UK - leert je de tips & tricks om je eigen leven te coachen.

 

Waarom moet je luisteren:

Brooke leert jou hoe jij jezelf beter kan voelen en hoe je zelf actie kan ondernemen. Ze behandelt concepten waarmee we allemaal ooit te maken krijgen: liefde, faalangst, afwijzing... Om gelukkig te zijn hoeven we niet slanker of mooier te zijn, meer vrienden of meer geld te hebben, we moeten stoppen met dergelijke doelen te stellen. We hebben gewoon een beter perspectief en een betere mindset nodig. Inspirerend!

 

Beluister ‘The Life Coach School’ o.a. via iTunes, Stitcher of https://thelifecoachschool.com