Vitaminen voor onderweg

On-the-go snacks & drinks

Ook jij gaat de komende zomerweken vermoedelijk nogal wat kilometers vreten. Richting de kust of de Ardennen, op zoek naar avontuur of gewoon een dromerig stukje natuur, op (city)trip of onderweg naar je vakantiebestemming: deze yummie snacks & drinks zorgen onderweg voor wat extra power.

Dip it

Groentenstaafjes met dip

Dit heb je nodig:

0,5 komkommer * 1 wortel * 0,5 paprika * dip naar keuze * 1 grote, glazen bokaal met deksel

Zo maak je het:

- Snij de groenten in dunne reepjes. Zorg ervoor dat ze rechtopstaand in de bokaal passen.

- Vul de bokaal onderaan met een dip naar keuze, en plaats hier de groentenstaafjes op. Deksel toe en… go!


Alles verloopt op rolletjes

Wrap met zalm en spinazie

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

2 el pijnboompitten * 150 g smeerbare geitenkaas * 4 sneetjes gerookte zalm * handvol verse spinazie * peper en zout * 4 tortillawraps

Zo maak je het:

- Rooster de pijnboompitten.

- Besmeer de wraps met de geitenkaas en kruid met peper en zout.

- Beleg elke wrap met een sneetje zalm, spinazieblaadjes en pijnboompitjes.

- Rol de wraps strak op, snij ze in twee en verpak ze in folie.


Pakketje kleur

Veggie springrolls

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

1 avocado * 1 paprika * 1 komkommer * 1 grote wortel * een handvol ijsbergsla * 2 lente-uitjes * een handvol gezouten pinda’s * een klein stukje gember * 2 el mayonaise * verse kruiden naar smaak: koriander, munt, basilicum, peterselie * 0,5 limoen * 8 rijstvellen

Zo maak je het:

- Snij de groenten in reepjes. Snipper de lente-uitjes. Hak de kruiden en de pinda’s grof.

- Rasp de gember fijn en meng onder de mayonaise.

- Week de rijstvellen in water en leg ze vervolgens op een schone, droge keukenhanddoek. Verdeel er de groenten, kruiden en pinda’s over en kruid met zwarte peper. Voeg naar smaak gembermayonaise toe. Besprenkel met wat limoensap en rol op tot een loempia.


Go nuts!

Noten-dadelsnack

Dit heb je nodig:

60 g kokosolie * 200 g pitloze dadels * 2 el cacaopoeder * 100 g notenmix * 50 g kokossnippers * 50 g rozijnen

Zo maak je het:

- Smelt de kokosolie.

- Mix de gesmolten olie, de dadels en het cacaopoeder in een keukenmachine fijn.

- Voeg de notenmix toe en mix deze kort mee zodat je noten nog lekker ‘chunky’ blijven.

- Roer er nu de kokossnippers en de rozijnen onder.

- Verdeel over een met bakpapier beklede bakvorm en druk het mengsel goed aan. Zet drie kwartier in de koelkast.

- Breek of snij de notenmix in hapklare stukken.


Summer on a stick

Watermeloenijsjes

Dit heb je nodig:

1 kleine watermeloen * houten stokjes

Zo maak je het:

Watermeloen is sowieso een van de populairste zomervruchten, met een stokje erin wordt het voor the little ones helemaal aantrekkelijk. How to? Easy: halveer de watermeloen en snij er dan een stevige plak van zo’n 3 centimter af. Verdeel deze zoals een taart, zodat je driehoekjes krijgt. Stop een stokje in de schil en stop je ‘ijsjes’ in een grote bewaardoos.


Een plakje troost

Bananencake

Dit heb je nodig:

250 g boter * 250 g rietsuiker * 250 g  bloem * 1 el bakpoeder * 5 eieren * 3 rijpe bananen * cakevorm

Zo maak je het:

- Verwarm de oven voor op 170°C. Roer de boter met de suiker glad. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe.

- Schil de bananen en snij twee ervan in schijfjes. Voeg toe aan het mengsel en meng met een keukenmachine onder het beslag. Meng er de bloem en het bakpoeder door tot je een egaal beslag krijgt.

- Vet de bakvorm in en stort het beslag in de vorm. Snij de overige banaan overlangs in de helft en leg beide helften bovenop het deeg. Bak de cake in ongeveer 50 minuten goudbruin in de oven.


Extra fruity

Iced tea met mango

Dit heb je nodig:

cold brew Iced Tea van Pineut * geïsoleerde waterfles * ijsblokjes

Zo maak je het:

Het Nederlandse Pineut vult glazen flessen met een heerlijke mix van gedroogde kruiden, specerijen en fruit. Hun zomerse Iced Tea is een perfecte on-the-go drink. Hoe werkt het? Heel simpel: jij vult deze fles, gevuld met gedroogde mango en groene thee, met water en laat zo’n 6 uur in de koelkast trekken. Ready to go? Vul dan je waterfles met je homemade iced tea en vul aan met ijsblokjes, zodat je drankje zo lang mogelijk lekker fris blijft.

Cookie-instellingen voor de beste online Juttu-ervaring

Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.