Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Verandering begint bij jezelf 

Samen kunnen we een verschil maken en de wereld verbeteren. 7 tips om vandaag te beginnen. Be the change you want to see in the world. #SayYesToChange

1. Deel een rit

BlablaCar brengt iemand die een autorit zoekt samen met een betrouwbare bestuurder mét lege zitplaats(en). Op de website geef je plaats van vertrek en aankomst in, waarna je op basis van een (kleine) vergoeding en eventueel een beoordeling een bestuurder selecteert die dezelfde richting uitgaat. Of je vult zelf je route in plus het aantal personen die je die dag kan of wil meenemen. Groen, sociaal en voordelig.

Meer info: www.blablacar.nl

2. Stap, loop of fiets wat kilometers

Nog een extra duwtje nodig om te sporten? Dan is de app Charity Miles iets voor jou. Elke mijl (1,6 km) die je loopt of stapt, brengt 0,23 euro op, elke gefietste mijl 0,09 euro. In de lijst van goede doelen staan onder andere WWF, Habitat for Humanity en Stand Up To Cancer. De gratis app (voor Android én iPhone) werd opgericht door de Amerikaanse advocaat Gene Gurkoff. Samen met sponsors zoals Johnson&Johnson en Timex werd er al voor 1 miljoen dollar geld ingezameld. 

3. Red een kip

Wist je dat legkippen gemanipuleerd worden met licht en voeding om zo meer eieren te leggen? Nog steeds leven deze kippen in slechte omstandigheden en worden ze na een jaar al afgevoerd voor de slacht. Vzw de Ark van Pollare red deze kippen en bied hen via het project Red Een Legkip te koop of ter adoptie aan. In dat laatste geval heb je voor 5 euro per maand maandelijks recht op 24 kakelverse eitjes. De Ark geeft jouw kakelkont ondertussen gevarieerde voeding en een ruim en veilig plekje, zowel binnen als buiten. Laat een kip een kip zijn, zoiets.

4. Produceer minder afval

De groeiende afvalberg is een wereldprobleem. Met een beetje inspanning van iedereen kunnen we hier makkelijk iets aan doen. Denk op voorhand na wat je nodig hebt in de loop van je dag: herbruikbare zakken om je boodschappen in te dragen, een drinkbus voor je water, een brooddoos voor je boterhammen of glazen pot voor je 'salad in a jar'.

5. Scoor met originele cadeaus

Cadeautjes geven is leuker dan centen storten, dat weten ze ook bij Oxfam. Via de webwinkel Oxfam Pakt Uit geef je geschenken die een leven veranderen. Een geit voor een gezin in Bangladesh bijvoorbeeld, schoolboeken voor kinderen in ontwikkelingslanden, een hulpkit bij natuurrampen of een opleiding voor een cacaoboer. Je kiest en koopt een cadeau, krijgt een hilarische wenskaart en helpt families wereldwijd!

6. Sharing really is caring

Heb jij ook een boormachine, XXL ladder, broodmachine of een DVD-speler op zolder liggen die je drie keer per jaar uithaalt? No more! Richt een groepje op - met buren of vrienden - om niet dagelijks gebruikte spullen te delen. Of ga op zoek naar alternatieven waar je materiaal kan huren voor een klein prijsje. Je bespaart plaats op zolder en geld mee.

7. Shop zonder plastic

Zelfs voor de groensten onder ons is het een uitdaging om te leven zonder plastic. En hoewel een herbruikbare tas tijdens het shoppen al een stap in de groene richting is, kan het nog beter. Wat dacht je van een Zero Waste Shop, een biowinkel zonder verpakkingen, waar zowel voedingsmiddelen als wasproducten, zepen en shampoos aangeboden worden in silo’s, schepbakken en bidons. Je neemt je eigen bokaal of papieren verpakking mee, vult, weegt en rekent af. Samen naar een kleinere afvalberg door te precycleren. Wij voorspellen een trend!