Gratis retourneren  

in alle winkels

14 dagen

 bedenktijd

Klantenservice:

 ma-zon, 10u-22u

Gratis levering

 vanaf €30

Madame Volt

Omdat we bij Juttu geloven in brands die ‘spelend’ groot worden: een gesprek met Sophie Janssens, de straffe madam achter Madame Volt. #TimeToPlay

Kom uit je kot. Durf. Ga uitdagingen aan. Alleen zo voel je dat je leeft!

Who is?

Sophie Janssens

 

Afkomst: België

Leeftijd: 37

Job: parttime kleuterleidster, parttime Madame Volt

Speelt het liefst met… dochter Oona en met de baby in haar buik, maar ook met hout en verf, aquarel, zeefdruk, collages en prints op stofjes

What about?

Madame Volt

 

Sinds: 2013

Wat is het: een creatieve studio

Bekend om: handgemaakte houten sieraden, zoals armbanden, kettingen en oorbellen

Stijl: fris, speels, geometrisch, energiek en dromerig

Ketting halve cirkel, € 36 | Illustraties van Madame Volt

Madame Tweeduuzend Volt

“Toen ik nog een tiener was, noemden vrienden me wel eens lachend ‘miss tweeduuzend volt’. Ik had zoveel energie, kon niet stilzitten, deed altijd honderd dingen tegelijk. En eigenlijk is dat nog steeds niet veranderd. Naast mijn job als kleuterjuf heb ik fotografie gestudeerd, naailes gevolgd, een cursus illustratieve vormgeving gedaan…

De naam Madame Volt zit mij dus als gegoten, maar hij past ook perfect bij wat mijn producten moeten uitstralen: een positieve, speelse energie.”

 

Madame Kwaliteit

“Op een bepaald moment moest ik mijn creatief ei kwijt. Ik schroefde mijn job als kleuterleidster terug en reserveerde op een dag heel impulsief een standplaats op een hip marktje. Ik wist zelfs niet wat ik ging verkopen. (lacht)

 

Mijn eerste stappen als Madame Volt waren experimentjes met upcycling. Ik maakte etagères met antieke borden en toverde retro puzzelstukken om tot magneten. Nu - vier jaar later - is die vintage hype wat voorbij. Ik ben strakker en grafischer gaan denken en concentreer me momenteel op het maken van juwelen. Mijn houten juwelenlijn is duurzaam en ambachtelijk. Ik beschilder elk stuk met de hand, waardoor mijn oplage kleinschalig is. Maar kwaliteit primeert nu eenmaal op kwantiteit. Zo krijg je als klant in zekere mate een uniek item. Er lopen geen honderd mensen rond met hetzelfde paar oorbellen. Fijn, toch?

 

Hoewel de juwelenlijn best succesvol is, zie ik mezelf zeker niet als juweelontwerpster. Ik hou niet van stempels en hokjes. Madame Volt is een creatieve studio. Op dit moment maak ik juwelen, maar morgen kunnen dat totebags, kussens of kalenders zijn. Jezelf blijven heruitvinden en blijven vernieuwen, daar draait het om.”  

 

Madame Belge

“Het balletje bij Juttu ging aan het rollen na mijn deelname aan de ‘Ik Koop Belgisch’ Pop-Up vorig jaar. Juttu en het Flanders DC (= Flanders District of Creativity) wilden beloftevolle, Belgische designers een duwtje in de rug geven en organiseerden een wedstrijd. Acht designers, waaronder ik, kregen uiteindelijk de kans om hun creaties te verkopen bij Juttu en werden daarbij op maat gecoacht. Het was echt een buitenkans: ik leerde veel bij en mijn spullen werden zo goed onthaald, dat ik een plekje veroverde in de vaste collectie van Juttu.

 

Weet je, er loopt ontzettend veel talent rond in ons land, maar het is moeilijk om in je eentje door te breken. Daarom is het zo belangrijk om de krachten te bundelen. Ik kijk nu al uit naar de nieuwe lichting van de ‘Ik Koop Belgisch’ Pop-Up dit najaar.”

 

5 quickies for Sophie

 

1. Grootste inspiratiebron?

“Mijn voelsprieten werken altijd, of ik nu op wereldreis ben of in een koffiebar zit. Niets zo leuk als naar mensen kijken. Zo spot ik vaak nieuwe kleurencombinaties en patronen.”

 

2. Mooiste compliment?

“Een nieuwe collega droeg zonder het te beseffen een paar van mijn oorbellen tijdens haar eerste schooldag. Tja, dan ben ik naturlijk heel erg trots...”

3. Levensmotto?

“’Life begins at the end of your comfort zone.’ Kom uit je kot. Durf. Ga uitdagingen aan, ook al maken ze je wat bang. Alleen zo voel je dat je leeft!”

 

4.Toekomstplannen?

“Ik ben volop aan het experimenteren met illustraties op stof. Het project staat nog in z’n kinderschoenen, maar ik ben alvast heel erg enthousiast!”     

 

5. Ons thema is #TimeToPlay. Mee eens?

“Ik ben kleuterjuf, dus ik weet heel goed dat je al spelend veel kan leren. Dat geldt ook voor volwassenen. Zelf speel ik graag met aquarel: hoe de kleuren samenvloeien en telkens weer een onverwacht resultaat geven. Prachtig!”