Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Thinking MU: Streetwear met een knipoog

Omdat we bij Juttu geloven in merken die de wereld willen veranderen: een gesprek met de Spaanse Pepe, oprichter en creatief brein van fashion brand Thinking MU. #SayYesToChange

Who is? Pepe Barguñó Jané

Afkomst: Barcelona

Leeftijd: 36

Job: medeoprichter en creatief brein van fashion brand Thinking MU

CV: studeerde sociologie en plantkunde, en reisde vervolgens de wereld rond. Had een tuinierbedrijf en een ‘organic local delivery shop’. Betrad de modewereld als buyer. Lanceerde in 2007 het duurzame kledingmerk Intrépida MU, dat de crisis niet overleefde. In 2010 richtte hij het sterkere broertje Thinking MU op.

What about? Thinking MU

Sinds: 2010

Wat is het: duurzame streetwear voor hem en haar

Bekend om: leuke statements, vrolijke prints en kleuren, hoge kwaliteit

Gemaakt van: organisch materiaal zoals biokatoen en recyclagemateriaal

Gemaakt in: Barcelona en India

Stijl: positief, energiek en comfortabel

Motto: Life is an attitude

T-shirt 'Cerveza Fria', € 39,90 | T-shirt 'Pretty Woman', € 39,90

Is het een hond? Is het een koe?

“Het eerste wat mensen me vragen, is wat Thinking MU betekent. Wel, ik had vroeger een jack russell, een witte hond met zwarte vlekken. Net een koe dus, en daarom noemde ik hem MU. Toen ons eerste merk in 2007 gelanceerd werd, kreeg het de naam Intrépida MU of: ‘je moet niet bang zijn van MU’. Helaas waren mensen toen nog niet bezig met duurzaamheid. Het merk ging - mede door de crisis - kopje onder. En, heel symbolisch, ook mijn hondje stierf in die periode… We leerden uit onze fouten en richtten in 2010 een nieuw fashion brand op: Thinking MU. De naam is een eerbetoon aan mijn gevlekte vriend en past perfect bij het crazy brand dat we zijn.”  

Je kan ook cool zijn én de wereld verbeteren

We’re from Barcelona

“Ik richtte Thinking MU op met mijn beste maat. We kennen elkaar al sinds onze schooltijd. Hij heeft de financiële kennis, ik de ervaring in de modewereld. Later hebben we er een derde vriend en zijn partner bijgehaald als art director en communicatieverantwoordelijke. We begonnen klein, met lollige statement T-shirts. Het succes van die shirts leidde tot volwaardige collecties: shorts, swimwear, jumpsuits, sweaters, broeken… Lichte stoffen, krachtige kleuren, vrolijke prints. We zijn nu eenmaal van Barcelona, hé. Duurzaam zijn we ook, maar we willen niet met het vingertje staan zwaaien. We willen een positief verhaal vertellen. Onze kleren moeten in eerste instantie cool en kwalitatief zijn, en ze moeten je laten glimlachen. Dat ze met natuurlijke materialen en op een milieuvriendelijke manier worden gemaakt, da’s voor ons evident. Duurzame kleding wordt nog te vaak gelinkt aan types die quinoa eten en de hele dag aan yoga doen. Wij willen ook duurzame kleding maken voor zij die met hun skateboard door de stad cruisen.

Top 'Guacamole', € 39,90 | Sweater 'Save the Humans', € 69,90

Op familiebezoek naar India

“We produceren in Barcelona, maar we werken ook samen met een fabriekje in India. Katoen wil nu eenmaal niet groeien in Europa. Soms importeren we de stof, soms importeren we een volledig kledingstuk. We zetten zo’n 70 mensen aan het werk, waarmee we een hechte familieband onderhouden. Vier keer per jaar trekken we naar daar om te checken of de werkomstandigheden goed zijn en de lonen eerlijk worden uitbetaald.

En we doen nog meer: met People for the Future richtten we een online platform op waarmee we mensen naar wie we opkijken een duwtje in de rug willen geven. Stuk voor stuk mensen die met diverse projecten de wereld mooier willen maken. Daarnaast gaan we regelmatig een collab aan met jonge kunstenaars.

De toekomst van Thinking MU oogt mooi. We blijven alleszins experimenteren met duurzaamheid. Zo hebben we net een swimwear-lijn op de markt gebracht, wat een tikje ironisch is: de kleding werd namelijk gemaakt van gerecycleerde petflessen en dus van dezelfde rommel die in zee dobbert. Als het anders kan, dan doen we dat graag.” 

5 quickies for Pepe

1. Grootste inspiratiebron?

“Barcelona, de mediterraanse cultuur, de zon, de zee, het strand, de bergen, de surfers, de manier waarop we hier leven: we work hard, we play hard.”

 

2. Favoriete  Thinking MU-quote?

’Save the Humans’, omdat het grappig is maar helaas ook waar. Wij mensen zijn bezig met zeehondjes en bossen te redden, maar we vergeten onszelf. De mensheid - of beter de menselijkheid – staat ook onder druk.”

 

3. Mooiste compliment?

“Het is fantastisch als iemand Thinking MU vergelijkt met de grote fashion brands. We willen niet in het ‘duurzame’ hokje gestopt worden, we willen gewoon geweldige mode maken. Dat die mode duurzaam is, da’s vanzelfsprekend.”

 

4.Toekomstplannen?

“Verder groeien én verbeteren: de service, de duurzaamheid, de bedrijfsstructuur… We dromen ook luidop van een flagship store in Barcelona.”

 

5. Favoriete item uit de collectie?

 “Onze zwembroeken. Niet alleen omdat ze gemaakt zijn van gerecycleerd materiaal, maar ook omdat ze doen dromen van zomer. I'm from Barcelona, hé.” 

2009009096180
2009009096227

Zwemshort, € 29,90 | Zwemshort, € 29,90

Meer van Thinking MU >