(Treat your-)Self

In onze Pop-up Space benadrukken we de capsulecollecties van creatief talent. Deze keer kan je er de natuurlijke skincare ontdekken van het Belgische ‘Self’. Hop naar Juttu dus en leg jezelf in de watten. But first… een gesprek met de vrouw achter het merk: Isabelle Ulenaers.

Wat is Self?

Dit is Belgisch!

Wie: aan de leiding, de zelfbewuste en ondernemende Isabelle Ulenaers

Wat: 100% natuurlijke verzorgingsproducten, voor verschillende huidtypes en goedgekeurd door een erkend dermatoloog. Self is vrij van parabenen, artificiële geuren en kleuren én werd niet getest op dieren

Producten bij Juttu: een dag- en nachtcrème, een gezichtsreiniger, een face – en body scrub, een body butter, een body wash, een spons en watjes

Stijl: vrouwelijk, dromerig, natuurlijk. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal

Ruikt naar: mandarijntjes en geraniums

Levensmotto: ‘Bring out your inner beauty’

Wanneer: van 4 augustus t/m 7 september

Neem tijd voor je-zelf!

Isabelle, vanwaar het idee om skincare te ontwikkelen?

“Mijn dochter heeft al sinds haar geboorte een moeilijke huid. Ze had erg veel last van eczeem. Zowat elke crème heb ik geprobeerd, maar niets hielp. En dus begon ik me vragen te stellen: wat is er schadelijk voor de huid? Wat is er nodig om een huid te voeden? Wat is natuurlijk en wat niet? Ik ontdekte dat veel merken de term ‘natuurlijk’ claimen, terwijl er maar een fractie van een natuurlijk ingrediënt in hun product zit. Daar schrok ik van. Ik wou een gezond, voedzaam middel, een product voor elke huid, geschikt voor baby’s én hun mama’s. En ik wou ook een mooi product, eentje dat je zin geeft om tijd te nemen voor jezelf. Zodat je even stil kan staan bij wie je bent en hoe het met je gaat. Wellicht heeft mijn vorige job als psychologe daar iets mee te maken.”

Jij hebt een carrièreswitch gemaakt.

“Dat kan je wel zeggen! Ik werkte als klinisch psychologe en was bezig aan een doctoraat over conflictbemiddeling bij topteams van grote bedrijven. Ik heb fantastische gesprekken gehad met de meest gepassioneerde ondernemers. Het heeft de goesting om zelf iets op de markt te brengen nog groter gemaakt.”

Wat krijgen we te zien bij Juttu?

“Het hele gamma: een dag- en nachtcrème, een gezichtsreiniger, een face – en body scrub, een body butter, een body wash, een spons en watjes.  Allemaal natuurlijke producten, zonder chemische toevoegingen. Ik werk met aanzienlijke hoeveelheden aan Aloë Vera, Macadamia, Cocos, Shea en Argan. Natuurlijke ingrediënten die écht een verschil maken.”

Heb je zelf een favoriet?

“De body butter. Ik wou een voedende, hydraterende crème die makkelijk en snel in je huid trekt. Een crème die je makkelijk kan uitsmeren. Zo één die geen witte strepen achterlaat. En da’s gelukt (lacht).”

Hoe ga je eigenlijk te werk?

“Eens ik wist wat ik wou - en wat ik absoluut niet in een product wou - ben ik op zoek gegaan naar een labo dat me kon helpen bij de ontwikkeling ervan. Ik werk samen met een Nederlands labo, maar ik geef de productie niet zomaar uit handen. Ik vertel hen wat ik graag in de producten wil, welk effect ze moeten hebben, van welke geuren ik hou… Zij onderzoeken wat mogelijk is en gaan dan aan de slag. Daarna test ik op mezelf en op mijn dochter. Ik ben heel trots dat ze vandaag een prachtig velletje heeft. Ze straalt en is gelukkig, en dat is het grootste compliment.”

Ons thema is #DiscoverTheWorld. Maar jij hebt zowaar een wondermiddel ontdekt!

 “Ja (lacht), hoewel ik wil benadrukken dat ik geen geneesmiddelen maak. Bij eczeem werkt enkel een kuur op basis van cortisone. Maar mijn crème zorgt er wel voor dat de eczeem niet meer terugkeert, daar ben ik van overtuigd. Zeker wanneer ik alle positieve reacties hoor. Reacties van mensen uit het vakgebied én van gelukkige klanten. Feedback is heel belangrijk voor mij. Ik hoor graag waar mensen behoefte aan hebben en wat hun specifiek huidprobleem is. Het inspireert me om nieuwe ingrediënten te ontdekken en weer nieuwe producten te gaan maken.”   

Je vindt Self in de Juttu Pop-up Space van 4/08 tot 7/09/2016

De Pop-up Space met Eva Craenhals is helaas afgelopen, maar check hier onze huidige Pop-up Artist.