Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Secret Hangouts: In the wind of change

Op deze pagina verklappen we waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. Wat ooit een kerk, beenhouwerij of kunstschool was, werd omgetoverd tot hippe hotspot. #SayYesToChange

MECHELEN

Bar Klak

Bar Klak zorgt voor gezonde fuel for on the go in de vorm van take-away koffie, Corn Klakes, quiches, panino’s en salad jars. Eten en drinken doe je hier rechtstaand, tenzij je één van de weinige krukjes mét zadel als zitvlak en pedalen als voetsteun weet te bemachtigen. Deze express bar werd opgericht in het voormalige, smalle Klakkenhuizeke en dankt zijn naam aan de bekende hoeden- en pettenwinkel die er jarenlang huisde. Petje af!

Waar? Schoenmarkt 5/6, 2800 Mechelen
Meer info: www.barklak.be

BRUSSEL

JAM hotel

Ooit werd dit industriële, seventies pand bewoond door een kunstschool, nu is het één van de hipste hotels van onze hoofdstad. Zowel de kunstzinnigheid als het industriële karakter bleven. Hotel JAM heeft ook een gameroom, verhuurt fietsen, biedt je gratis fitnesstoegang en laat je heerlijk dineren in het Italiaans restaurant. Maar de grootste troef situeert zich op het dak, waar een openluchtzwembad en rooftopbar de show stelen.

Waar? Chaussée de Charleroi 132, 1060 Brussel
Meer info: www.jamhotel.be

Le Tram De Boitsfort

Tram wordt frietkot. En ja, het gevaar voor smossen is vrij beperkt, aangezien dit vehikel gewoon op z’n plek blijft staan. De vintage tram van Boitsfort kreeg een frisse opknapbeurt, en op het menu kwam meer dan de gewone frituurhap. Om onderweg of ter plekke op te peuzelen: kwalitatieve en homemade gourmet burgers, finger food, originele slaatjes en vers gesneden frietjes. Jaja, mét mayonaise natuurlijk.

Waar? Place Payfa, 1170 Watermaal-Bosvoorde
Meer info: www.letramdeboitsfort.be

BRUGGE

Hubert

Vlak naast hun sterrenrestaurant Sans Cravate openden Henk en Veronique een hippe gastrobar. De sfeer is er ongedwongen en op de kaart staan simpele gerechten gemaakt van kwalitatieve producten. De specialiteiten: vlees aan ’t spit, fijne charcuterie en een zelfgebrouwen Hubert-biertje. De eetbar dankt zijn naam aan de voormalige – helaas overleden – bewoner van nr. 155: Hubert, een buurman met een gouden hart.

Waar? Langestraat 155-159, 8000 Brugge
Meer info: www.gastrobar-hubert.be

GENT

Holy Food Market

Halleluja voor het idee om de Baudelokapel om te toveren tot food heaven. Onder het goedkeurend oog van the lord himself kan je in deze overdekte markt terecht bij zeventien verschillende kraampjes. Wat dacht je van de Maleisische keuken, haute dogs of cuberdonpaté? Thank God ook voor Hos-T dat simpele gerechten een goddelijke make-over geeft. Op donderdag, zaterdag en maandag kan je de calorieën eraf shaken in de exclusieve club op de eerste verdieping. Amen to that.

Waar? Beverhoutplein 15, 9000 Gent
Meer info: holyfoodmarket.be

ANTWERPEN

Fosbury & Sons

In de WATT-toren – het voormalige gebouw van Electrabel – neemt Fosbury & Sons de eerste verdieping voor zijn rekening met een indrukwekkende coworking spot. ‘Bring work to life’ is het motto. Ondernemers en digital nomads werken hier dan ook samen in een inspirerende, groene omgeving. Behalve om te werken, te netwerken en inspiratie op te doen, ben je hier ook dagelijks welkom voor een koffie of gezonde lunch. Leden kunnen gebruik maken van de bib en zelfs sportlessen volgen.

Waar? Mechelsesteenweg 271, 2000 Antwerpen
Meer info: www.fosburyandsons.com

foto - Frederik Vercruysse

Butchers Coffee

Niet enkel de naam maar ook de betegelde wanden, het houten kapblok en de koelkamer zijn mooie herinneringen aan wat hier ooit was: een klassieke beenhouwerij. Maar waar vroeger filet en entrecote werd gesneden, wordt nu een latte of espresso gedronken. Uitbaters Paolo en Dave werkten in koffiebars all over the world en brachten hun knowhow naar het hippe Zuid waar koffiedrinken tot topsport werd verheven.

Waar? Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen
Meer info: check Butchers Coffee op Facebook