Secret Hangouts: At the dock of the bay.

Als wij niet aan het werk zijn, dan vind je ons deze zomer op, naast en ook een beetje in het water. Ontdek onze nieuwe hangouts en mondje toe #GoWithTheFlow

Nabij AMSTERDAM

Zwier

Relax én recharge bij de Vinkeveense plassen, vlakbij Amsterdam. Zwier creëerde hier een oase van rust, inclusief een lekker hippiesfeertje. Logeren doe je in een luxetent, een eilandhut of een oud schip. Zet je telefoon uit en wieg jezelf in slaap in een hangmat, pik een yogales mee, ga kanoën, zeilen, suppen of sloepvaren en schrijf je in voor een workshop of lezing.

Lots of Zwier-plezier!

 

Waar? Winkeldijk 20 A, 3645 AP Vinkeveen    

Meer info: https://zwier.nl

ANTWERPEN

Jardim

Eindeloos staren naar de lichtjes van de Schelde, het is ook dit jaar weer mogelijk in pop-upbar Jardim, een urban bohemian garden. Vanop het dakterras – het stAckterras - kan je de zon zien zakken in de rivier, terwijl je op de beats van de zomer een cocktail, wat tapas of een bordje BBQ bestelt. 

 

Waar? Scheldekaai 28, 2000 Antwerpen     

Meer info: www.jardim-antwerp.be    

Plateau Royal

doet met zijn naam geen loze beloftes. Het restaurant is vooral bekend om zijn rijkelijk gevulde zeevruchtenschotels – kreeften, krabben, oesters, garnalen, wulken, kreukels, mossels – van enkele verdiepingen. Binnen dineer je in een ongedwongen maritieme sfeer, buiten kijk je met een fris glas witte wijn uit over het water.

 

Waar? Jordaenskaai 27, 2000 Antwerpen   

Meer info: plateauroyal.be

GENT

Noah

Met hun hashtag #alwaysbetteronthewater kunnen wij niet anders dan fan zijn van de dobberende lunch- & aperobar Noah. Deze ark ligt in de Gentse docklands en biedt je een dromerig uitzicht op het handelsdok. Vul je bord aan het saladebuffet of probeer hun pasta’s, soepjes en croques met een kwinkslag. Gents en gezond? Ahoy!

 

Waar? Handelsdokkaai 3, 9000 Gent    

Meer info: noah.gent    

(ZEE)BRUGGE

URB EGG & URB SEA

URB heeft deze zomer twee nieuwtjes: café URB EGG (= anagram voor Brugge) krijgt met de tuin van de Poortersloge een nieuwe, uitzonderlijke locatie, bovendien komt er een tweede pop-upbar met strandbib en uitleendienst op het strand van Zeebrugge, URB SEA. Elke maand creëert een topchef gerechten op basis van krab. HEKIJREL!

 

Waar? Academiestraat 14, 8000 Brugge & Zeedijk 25B, 8380 Zeebrugge-Strand 

Meer info: www.facebook.com/URBEGGCafe/       

OOSTENDE

Vrijstaat O.

Vrijstaat O. is een kunstencentrum voor jazz, podium, literatuur en beeldende kunst op de zeedijk van Oostende. In de zomer opent het centrum de deuren van het kaffee en staan er onder andere gratis concerten en poëzie-avonden, inclusief zeezicht, strandstoelen én frisse drankjes op de agenda.

 

Waar? Zeedijk/Koning Boudewijnpromenade 10, 8400 Oostende

Meer info: www.kaap.be     

WAASMUNSTER

Dinner on a lake

Lucky you als je een plaatsje weet te bemachtigen voor het exclusieve popupconcept Dinner On The Lake. Culinaire hoogstandjes, telkens met een Aziatische knipoog, worden op een drijvend vlot onder de blote sterrenhemel geserveerd. Ga voor the whole package en boek meteen ook een nachtje in een luxueuze boomtent.

 

Waar? Abdij Van Rosenberglaan 7, 9250 Waasmunster 

Meer info: www.friendsandfools.be