Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Secret Hangouts: Een vleugje vrolijkheid

Op deze pagina verklappen we waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. Deze keer: hangouts that make us happy when skies are grey. #LightenUp

MECHELEN

Als ik mijn ogen toedoe, ben ik in Honoloeloe

Een bier- en lunchbar met wellicht de langste én leukste naam ter wereld. Inspiratie hiervoor haalden de oprichters bij een gedicht van Jules A. Deelder. Deze bar is een überrelaxte hangout – trek hier gerust je schoenen uit! – waar je overdag terecht kan voor een salade, koffie en zoetigheid en ’s avonds een speciaal biertje drinkt terwijl je geniet van swingende muziek en fijn gezelschap. Als wij onze ogen toedoen… zijn we nog steeds daar!

Waar? Grote Markt 11, 2800 Mechelen
Meer info...

ANTWERPEN

Burgers & Booze

Tasty burgers, killer cocktails en good vibes, dat is het wonderrecept van Burgers & Booze. Het restaurant raakte bekend door de eerste zwarte hamburger ter wereld (met een broodje bewerkt met bamboehoutskool). De menukaart tovert een lach op ons gezicht met verwijzingen naar filmklassiekers als ‘Lord of the Onion Rings’ of de ‘Vincent Vega Veggie’ en drankjes met onderschriften alla ‘Why get a boyfriend when you can have a bartender?’. 

Waar? Leopold de Waelstraat 7, 2000 Antwerpen
Meer info...

Barbier Viktor

Alleen mannen welkom in de mancave van barbier Viktor Grandry. Hier kunnen ze terecht voor een knip- en/of scheerbeurt in een authentiek decor dat doet verlangen naar the good old days. Denk bijvoorbeeld aan retro meubels zoals ouderwetse barbierstoelen. Zelfs het wachten is hier plezant, want je kan jezelf entertainen met een partijtje dobbelen (‘pietjesbak’) of kaarten terwijl je getrakteerd wordt op een Seefbier, Bootjesbier of espresso.    

Waar? Mechelsesteenweg 102, 2640 Mortsel
Meer info...

GENT

Romain Roquette

Nooit gedacht dat salade en humor samen zouden gaan. En toch. Zo lazen we onlangs op het etiket van onze Romain Roquette-meeneemsalade: ‘This salad is so fresh, it had to live with its auntie and uncle in Bel Air.’ Een saladebar met gevoel voor humor én met een missie, namelijk originele, verse salades maken die zo voedzaam zijn dat je er de rest van de dag op kan teren. Let them Roquette your world!

Waar? Nederkouter 7, 9000 Gent
Meer info...

© Maarten Stappaerts 

The Drifter

De beste remedie tegen een baaldag is deze afsluiten bij tiki bar The Drifter. Hier droom je weg in een over-the-top kitscherig Hawaiaans sfeertje van bamboe, strooien rokjes, palmboommotieven, bloemenkransen en houten maskers (er zijn zelfs mini-watervalletjes!). Op de menukaart mocktails en cocktails zoals de Mai Tai op basis van rum, orange curaçao en limoen, die je drinkt uit een rijkelijk versierde tiki mug. Goedkoper dan therapie of een ticket naar de zon!

Waar? Oudburg 47, 9000 Gent
Meer info...

BRUSSEL

Garage à Manger

De voormalige werkplaats van Mazda werd recent omgetoverd tot nieuwe culinaire hotspot van Brussel. Perfect voor lunch, brunch en apéro op vrijdag. De inrichting is een mix van moderne meubels en leuke snuisterijen gescoord op de vlooienmarkt. Ook kinderen zijn welkom en kunnen hier naar hartenlust spelen in de gepimpte oldskool caravan. Je eet wat de pot schaft aan democratische prijzen. Om de hoek is een Pêle-Mêle (vintage winkel met o.a. boeken en platen) voor een portie tweedehandse cultuur. Iedereen happy!

Waar? Washingtonstraat 185, 1050 Elsene
Meer info...

HASSELT

© Kris Van de Sande 

KingKongCoffee

Normal is way overrated! Voor een normale koffie betaal je aldus de menukaart van KingKongCoffee een fortuin. Grapje! Hoewel: hier moet je niet zijn voor een ordinaire koffie, maar voor een cappuccino, frappuccino of macchiato met net dat tikkeltje meer, en gemaakt van fairtrade, hoogwaardige koffiebonen. Het interieur is eclectisch met giga gorilla’s en lampenkappen gemaakt van wasmachinetrommels. Fun!

Waar? Maastrichterstraat 58, 3500 Hasselt
Meer info...