Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

SECRET HANGOUTS: WARM & ZOET

Elke maand verklappen we waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. Deze maand: less bitter, more sweetness!

Van deze plekjes in Antwerpen en Brugge krijgen wij een warm, fuzzy gevoel. En een sugar rush, dat ook.

ANTWERPEN

Puur Brood - Bio brood en gebak

Dag in dag uit ovenvers gebakken brood op basis van lokale teelt en zonder bewaarmiddelen. Het motto van Puur Brood: ‘Het leven is te kort voor taaie pistolets.’ Hear hear. En ook wel hiér met dat brood en die heerlijk zoete koffiekoeken.

Waar? Hoek Pothoekstraat en Potgieterstraat, 2060 Antwerpen

Meer info...

Maurice - Coffee and knits

Where coffee meets knitwear. In dit concept van Véronique Leysen (en opa Maurice als muze) shop je handgemaakt en kwaliteitsvol breisel én drink je heerlijke artisanele koffie. Maar je kan je evengoed inschrijven voor een initiatie yoga, een manicure of een luxeontbijt. ‘Maurice is here to keep you warm.’ Dankjewel Maurice.

Speciaal voor Juttu ontwierp Véronique Leysen een ketting, een haarband en een cardigan die exclusief in onze pop-upcorner verkocht zullen worden.

Waar? Schoenmarkt 25, 2000 Antwerpen

Meer info...

Culture Coffee - Mmm donuts...

‘We go together like coffee & donuts.’ Ofwel de leuze van deze hippe, nieuwe koffiebar. Behalve koffie staan er ook bagels, slaatjes en pasta’s op het menu, maar toch kom je (of wij toch alleszins) hier vooral voor een felgekleurde, extra geglazuurde donut. De ideale remedie tegen een ochtendhumeur.

Waar? Sint-Katelijnevest 52-54, 2000 Antwerpen

Meer info...

Les Tartes de Françoise – Tàààààrt!

‘Françoise, je taarten zijn verrukkelijk’ werd er midden jaren negentig in koor geroepen in een Brusselse keuken. Het werd het begin van Françoises ateliers. Hier worden taarten op grootmoeders wijze gemaakt, met biologische en seizoensgebonden producten, zonder tierlantijntjes. Eenvoudig, maar overheerlijk. Tip: hier eet je the best brownie in town.

Waar? Volkstraat 8, 2000 Antwerpen + in Brugge (opening soon!)

Meer info...

Het kraampje van Sudelice - Marokkaanse pannenkoeken 

Op de exotische markt , aan de brandtrappen van theaterhuis Het Paleis, serveert Sudelice elke zaterdag de heerlijkste Marokkaanse pannenkoeken. Avonturiers kiezen voor een originele combi als kaas en honing, chocoholics – aren’t we all – kunnen er ook gewoon eentje met choco krijgen.

Waar? Elke zaterdag op de markt op de Oudevaartplaats, 2000 Antwerpen.

Meer info...

Wintervuur – Kerstival

Elk jaar doopt de zotte bende van de Wintervuur Karavaan een plek in Antwerpen tot warmste plek en tovert deze om tot Wintervuurplein. Tussen 26 december 2015 en 2 januari 2016 strijken circus- en spiegeltenten deze editie neer in Wilrijk, waar je je kan verwarmen aan burlesque attracties, hartverwarmende optredens en warme zoete wijn. Wij zijn fan.

Waar? Op de Bist in Wilrijk.

Meer info...

The School of Life – Filosofisch ontbijtje

The School of Life is bij ons vooral bekend om zijn boeiende how-to-workshops om in alle aspecten van het leven beter je mannetje te staan. Maar daarnaast organiseert deze ‘school’ ook regelmatig special events. Zoals een filosofie-ontbijt bijvoorbeeld, want wat je eet zegt iets over jou. Filosoferen over eten, liefde en gezondheid doe je natuurlijk net wat beter met een bordje zoet vers fruit en een knapperige pistolet. Inschrijven via de website!

Waar? Op 20 december in het Munthof, Muntstraat 2, 2000 Antwerpen.

Meer info...

BRUGGE

Le Pain de Sebastien – Vintage brood

De gepassioneerde chef Sébastien Cailliau is een artisan boulanger die het als zijn missie ziet ‘om het beste brood ter wereld te bakken’. De bakkerij is een begrip in West-Vlaanderen en in de rekken vind je enkel zogenaamd vintage brood (en dan bedoelen we niet oudbakken, maar wel oerdegelijk) dat je nergens meer kan verkrijgen. Biologische tarwe, handwerk én verser dan vers. Naar horen zeggen is topchef Peter Goossens fan…

Waar? Smedenstraat 31, 8000 Brugge

Meer info...

 Vero Caffè – Tea time, sweet time

Zoet omwille van de ligging (vlakbij chocolademuseum The Choco Story), maar ook sweet door de knusse inrichting en de versgebakken brownies die vanop de toog luid onze naam roepen. Een aanrader voor theeleuten, want het thee-aanbod is enorm. Koud, warm én zoet.

Waar? Sint-Jansplein 9, 8000 Brugge

Meer info...

Sanseveria – Bagelsalon

Oké, bagels zijn dan misschien wel ongezoete donuts, wat je op die bagel doet hoeft dat natuurlijk niet te zijn. Zo heb je in deze vintage ogende bagelshop (die uiteraard bol staat van de sanseveria’s) naast slaatjes, quiches en zoute bagels ook bagels met chocolade, amandelen en banaan of aardbeienconfituur en roomkaas. En het assortiment huisgemaakte desserts (white chocolate cake!) is to die for. Bruggelingen die tijdens het weekend hun bed niet uitraken, bestellen gewoon de aan huis geleverde ontbijtmand. Top!

Waar? Predikherenstraat 11, 8000 Brugge

Meer info...

Oyya – Origineel ijs

Ook al is het buiten zo koud dat je vingers en tenen gevoelloos worden, wij hebben àltijd zin in een ijsje. Naast de klassiekers vind je hier een mix van originele, zoete smaken. Of wat dacht je van roomijs Crème Brûlée, Ferrero Rocher of Violet Cuberdon? Toch wat te koud voor ijs of froyo (mietje!), no harm can do met een versgebakken suikerwafel. Oyya werkt uitsluitend met kwalitatieve producten en veel liefde voor het vak. Een adresje waar wij het hoe dan ook warm van krijgen.

Waar? Noordzandstraat 1, 8000 Brugge

Meer info...

Comptoir Des Arts – Comedy Monday

Geen betere remedie tegen vrieskou en bitterheid dan een ferme lachbui, en dat weten ze ook bij kunstkroeg Comptoir Des Arts. Vandaar dat ze – driewerf hoera – nu al aan hun tweede seizoen van de succesvolle Comedy Mondays zitten. Elke eerste maandag van de maand inviteert stand-upcomedian David Galle grappige artiesten om jou een hele avond lang de slappe lach te bezorgen. Kom op tijd, want de kroeg is eerder intiem en de plaatsen beperkt.

Wanneer? Van september 2015 tot mei 2016, elke eerste maandag van de maand om 20u30. In januari vindt de Comedy Monday uitzonderlijk plaats op de tweede maandag.
Waar? Vlamingstraat 53, 8000 Brugge

Meer info...