WAT JOUW FAVORIETE KLEUR ZEGT OVER JOU

Uit een wereldwijde enquête blijkt dat 40% blauw aanduidt als favoriete kleur. Paars volgt op de tweede plaats - 14% -  en slechts 5% houdt van geel. Maar wat zegt die keuze over jouw karakter? 

Als jouw favoriete kleur blauw is   ... dan ben je kalm, betrouwbaar en geliefd.

Blauw - de kleur van de oceaan - wordt geassocieerd met sereniteit. Mensen die van blauw houden, zijn in staat om rust en kalmte te vinden in situaties waar anderen over de ‘rooie’ gaan. Hou je van blauw dan ben je makkelijk om mee om te gaan, betrouwbaar én geliefd.

Jurk, € 59,95 - Armed Angels

Broek, € 109,95 - Knowledge Cotton Apparel

Als jouw favoriete kleur rood is   ... dan ben je dapper, stoer, seksueel geladen én wil je graag indruk maken.

Uit onderzoek blijkt dat zowel mannen als vrouwen aangetrokken worden door personen die rood dragen. Wetenschappers linken dit aan het feit dat mensen blozen wanneer ze opgewonden raken. Hou je van rood, dan ben je je wellicht bewust van het effect van deze kleur en ben je eerder extravert en zelfbewust. 

Oorbellen, € 19,95 - HINTH

T-shirt, €40 - Komodo

Als jouw favoriete kleur groen is   … dan ben je sociaal, perfectionistisch en hecht je belang aan zekerheid op vlak van geld en relaties.

De kleurpsychologie stelt dat wie van groen houdt belang hecht aan wat andere mensen denken en wil dat de ander hem of haar ziet als succesvol. Daarom zijn mensen die van groen houden in de ban van geld, het perfecte figuur en de ideale relatie. Groenlovers zijn ook sociale beestjes die vaak bang zijn om iets te missen.

Broodplank, € 19,95 - HK Living 

Trui, € 84,95 - Scotch&Soda

Als jouw favoriete kleur oranje is   … dan ben je vriendelijk, sociaal en bezit je veel gevoel voor drama.

Hou je van oranje, dan sta je graag in de belangstelling. Je bent flamboyant en je houdt meer van oppervlakkige dingen dan dat je interesse hebt in de serieuze aspecten van het leven. Anderen zien jou als sociaal en vriendelijk… tenminste als je dat dramagehalte binnen de perken houdt.

Rok, € 87,50 - L'Herbe Rouge

T-shirt, € 39,95 - Anerkjendt

Als jouw favoriete kleur paars is   … dan ben je prettig gestoord en leef je in je eigen wereld.

Wie voor paars kiest, houdt zich liever bezig met de mystieke kant van het leven dan met de realiteit. Je bent een beetje crazy in the coconut. Je hebt je eigen, gekke ideeën over de wereld en je trekt je weinig aan van wat andere mensen denken. Anderen vinden jou boeiend of vreemd maar nooit saai! 

Boek 'Dit is mijn Berlijn', € 14,95 - Mo-Media

Polo, € 54,94 - 4funkyflavours

Als jouw favoriete kleur grijs is   ... dan ben je een twijfelaar en ben je bang om je te binden.

Ergens tussen zwart en wit, zit grijs, een kleur die noch vlees, noch vis is (maar wel iedereen staat). En dat geldt ook voor zij die van grijs houden. Jij bent constant aan het twijfelen en dus niet in staat om je te binden aan iets of iemand. Je hebt geen grote afkeren in het leven maar ook geen grote voorkeuren. Eigenlijk weet je gewoon (nog) niet zo goed wat je wil.

Kussen, € 27,95 - HK Living

Rok, € 59,95 - Selected

Als jouw favoriete kleur roze is ... dan ben je een tikkeltje naïef, frivool en erg gevoelig. 

Roze is een vlucht is van de realiteit. Hou je van roze, dan heb je het moeilijk met volwassen worden en met alle serieuze dingen die daarbij komen kijken. Je gaat op een kinderlijke, frivole manier om met je omgeving, die jou ziet als optimistisch of een tikkeltje kinderachtig.

Trui, € 99,95 - Wunderwerk

Snoepjes, € 7,50 - Confiserie du Chaudron

Als jouw favoriete kleur geel is   … dan ben je vrolijk, optimistisch, idealistisch en word je vaak onderschat.

 

Jij houdt van geel, wat wil zegen dat je het positivisme hebt van een kind. Jij gelooft altijd in een goede afloop en zet je graag in voor de goede zaak. Je bent humoristisch, het zonnetje in huis maar soms ook wat dromerig en afwezig. Sommige vinden je hilarisch, anderen nemen je - onterecht! - niet serieus of vinden je enthousiasme lichtjes overdreven. 

Sokken, € 14,95 - Qnoop

Tas, € 139 - O My Bag

#ColorYourLife